Търсене
Реклама

3Най-накрая пускам и обещаните снимки на био черешовата ни градина. В нея сме засадили точно 656 млади фиданки, като сме запазили и 12 стари череши, от които да хапваме вкусни плодове, докато дочакаме реколта от останалите.

На някои от вас вероятно ще им направи впечатление видът на оградата и на входната порта, които не изглеждат много прави, но пък са екологични, за разлика от традиционните бетонни колове. Това е защото сме използвали върхове от щироколистни дървета, повечето от които обикновено остават неупотребявани при дърводобива.

Имайте предвид, че дървените колове са импрегнирани в нагорещено масло и боядисани, което трябва да им осигури живот от минимум 10 години. Не заложихме на колове от иглолистни дървета, защото те започват да гният след 2-3 години, независимо с какво са обработени.

През този месец ни очаква доста работа по градината, като обещавам да споделям всичко, което правим по нея.

1

2

 

4 коментара за “Ето я и нашата био черешова градина”

 • Aptulova says:

  Здравейте! Страхотна градина… Успех ви желая. А при кандидатстване по 214 ползвате ли и допълнителни направления, като например Контрол на почвената ерозия? и ако да – този 5-годишен план с противоерозионни дейности кой ви го изготвя? Агрономи, да, но в интернет не намирам никаква информация за подобни планов.
  Благодаря, предварително, за отделеното време…

  • Здравейте и благодаря 🙂 Тази година за първи път ще кандидатстваме както за директни плащания така и за 214, така че все още не сме запознати с документацията и изискванията. Тепърва ще се учим в тази насока.

 • Димитър says:

  По каква технология импрегнирахте коловете?

  • Коловете са пердварително обгорени, натопени в нагорещено машинно масло в частта, която се забива в земята, и са боядисани с боя нагоре.

Следвайте ни